Så gick det med att döda ett träd.

Vi behövde ta bort vår fina silverpil. Pilträd, ja, alla av poppelsläktet skjuter ju mycket rotskott, så för att förhindra en skog av nya skott ringbarkade vi trädet i höstas, istället för att ta motorsågen direkt. HÄR kan du läsa om hur vi gjorde och hur det funkar. Att det skulle lyckas så fort hade jag inte trott. I våras orkade trädet bara blomma och nu senare i sommar kommer små fåtaliga blad.

Det ringbarkade trädet har gett upp och barken börjar släppa.
Bara några enstaka blad här och var kommer trädet med nu i juli. Krafterna är snart slut…

Du kanske undrar varför vi satt ett band runt trädet, för att strypa det kanske? Nej, ett annat träd har fått sitt stöd från detta. Vår manchuriska valnöt blev vi tvungna att flytta pga vissa planer. Och kom på att den kan få ersätta silverpilen. Fast lite längre ner. Så den har ett stabilt stöd i den gamla silverpilen. HÄR kan du läsa om hur vi gjorde för att flytta trädet. Det var tänkt ett nytt garage på silverpilens plats, men nu blev det andra planer så valnötsträdet passar bra.

Det flyttade trädet har klarat sig bra hittills. Skydd från den gamla silverpilen är en fördel.

Nu blommar pioner och rosor i trädgården, persikorna i växthuset sväller och näckrosorna i dammen frodas. Eftersom vi inte har allmänna trädgårdsvisningar i juli ska jag göra en liten video och lägga ut här så får ni se lite ändå. Och så kommer ett inlägg om bra rosor med färg: karminröda, burgundy och lila. Så ni ska få lite vackra bilder också. Sedan håller jag på med ett reseinlägg om när vi var till Niagara-fallen, med budgettips och härliga bilder.

En reaktion på ”Så gick det med att döda ett träd.

  1. Det känns nästan lite sorgligt med trädets kamp. Men jag förstår att det var nödvändigt. Och det manchuriska valnötsträdet blir en värdig och vacker ersättare. Träd är favoriter hos mig men ibland så måste man också ta bort en del av dom. För ett tag sedan tog vi bort vårt kära plommonträd som började få problem den varma sommaren 2018 och förra sommaren så kom det blad men sedan var dess saga all.

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Anita

Kommentarer inaktiverade.