Säg det med blommor…

Tack för igår vill jag säga! Vilken succé med Trädgårdens Dag! Intensivt med folk från klockan 10 till 18. Bara kring lunchtid mattades det av. Roligt att så många hittar hit ut på vischan, en del för första gången men många säjer att, -Jo, nog har jag varit här tidigare. Sommarblommor, träd och buskar såldes i mängder, men än finns det mycket att välja på. Och kaffe dracks det. Det 10-åriga barnbarnet hade bakat goda kakor och fick in en bra slant på sin egen försäljning.

Vit rosenskära är populär, blommar hela sommarn om man tar bort vissna blommor. Fungerar också i lite skugga.

Nu när värmen äntligen är här – ibland i varje fall – märks det att folk vill komma igång med trädplanteringen. Det finns kvar familjeäppelträd, päronträd, plommonträd, chokladkörsbär på stam och härdiga prydnadsaplar ´Rubin´och ´Wabiskaw´. Säg finns det någon tjusigare blomning?

Purpurapel

Många tar bort alla träd när de bygger hus eller bygger om, men träd behövs. Ett tak som ger rumskänsla. Man kan välja träd som inte blir så stora om man är rädd att ta bort solen eller utsikten. Tll exempel rosenhagtorn som är ett populärt litet träd. Vi har också syren på stam i flera färger, djävulsbusken som litet stamträd, liten pärlrönn på stam, Aronia på stam m fl mindre träd. Och en del riktigt stora för den som vill ha det!

Rosenhagtorn ´Paul´s Scarlet´