Skapa ditt eget äppelträd. Anmäl dig till workshop i Ullånger!

BÄGGE KURSERNA ÄR FULLTECKNADE. DET FINNS INTE MATERIAL SOM RÄCKER TILL FLER KURSER, TYVÄRR. Vad kul att så oväntat många ville delta! Men i månadsskiftet maj/juni kan det bli en kurs att ympa in fler sorter på äldre träd i lämplig trädgård. Maila gärna din intresseanmälan så hör jag av mig om det blir av. Och om du följer bloggen kan du hålla dig uppdaterad!

På denna 3-timmarskurs får du lära dig hur man tillverkar äppelträd.
Välj på lördag 1/4 – 23 kl 9.30 – 12.30 och måndag 3/4 -23 kl 18.00-21.00.

Precis som proffsen på plantskolorna kommer vi att ympa in en vald, god äppelsort på en rot, sk grundstam. Allt material ingår i avgiften på 675 kr. Du får med dig hem dina två ympade träd!

Plats: Generationernas Hus, Sundbrogatan 7 , Ullånger.

I kursen ingår: Teori om ympningens grunder, hur man tar ympris, olika grundstammar, material, sammanfogning, goda äppelsorter. Det finns flera äppelsorter att välja på och grundstammen P60 är den bästa, ger inte så stora träd som är extra härdiga. Du kan också ta med ympris/kvistar från gammalt träd som du vill föröka. Hör av dig för råd i så fall.

Före själva ympningen övar vi på att göra fina snitt på lövsly, innan vi går till verket. Till sist planterar vi i kruka och går igenom framtida skötsel.

Detta är enklare än man kan tro och de flesta deltagare brukar bli entusiaster som gärna fortsätter med ympning. Kul att ha många äppelsorter, annars är ett litet självtillverkat träd en väldigt fin present.

Ta med plastkassar för att ta hem dina två krukade träd. Vill du ha fika, så ta med själv.

Kursledare är jag, Monica Söderström, nu boende i Salsåker. Utbildad trädgårdsmästare, trädgårdsdesigner, florist och certifierad med RST Grönt Kort i fruktträdsbeskärning. Regional kontaktperson för Svenska Pomologiska Sällskapet.

Anmälan till mig: 0736-372212 och mail: info@gladigront.se.
10-12 pers/grupp, inga förkunskaper krävs. Kurserna startar om tillräckligt antal deltagare anmält sig. Även annan dag är möjlig, ange i så fall önskemål.