Snabb i flera bemärkelser är denna kaka. Redan har bra många rutor försvunnit ur långpannan och det går fort att röra ihop smeten i en stor kastrull. Som andra kladdkakor innehåller denna mycket socker, så man borde äta med måtta. Rödvinbären ska inte bytas ut mot sötare bär, då blir det för sliskigt. Frysta bär går också bra.
Här kommer receptet:
Rödvinbärskaka 200-225 gr i ca 30 minuter
200 gr smör smältes i en stor kastrull.
6 dl socker och 4 ägg rörs ner, enklast med en trägaffel
5,5 dl vetemjöl och 1 msk vaniljsocker rörs ner
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 45×35 cm. Strö på mycket rödvinbär. En mindre långpanna ger tjockare kakor och längre gräddningstid. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna innan du skär upp. Piffa upp med att strö över lite florsocker med hjälp av en sil.
Jag bytte ut 1,5 dl av vetemjölet mot fullkornsdinkel och pofiber. Liiite mindre onyttigt.
Hej.
Låter jättegott men tror du man kan göra kakan med mindre socker i?
Liza Hansson
Kul att du gillade recepetet. Med mindre socker blir det nog inte som en kladdkaka, men kanske det går att byta ut delvis mot Sukrin? Hör av dig om du lyckas!
Hej
Du hade rätt, kakan blev inte så kladdig men god var den.
Ska göra den med allt socker nästa gång.
Allt med bär är ju så gott och kombinationen med sött och surt också.