SOS! Första mördarsnigeln!

Under trädgårdsarbetet igår gick jag just och tänkte på hur det skulle bli om mördarsniglarna skulle sprida sig här. Jag skulle nog skaffa mig ett annat intresse, tänkte jag. Då när jag tömde en plantback, låg det äckliga krypet där! En sådan har jag aldrig sett in real, så jag skrek till. Jag är inte rädd för spindlar och möss som en del andra, men fy för mördarsniglar. Jag fattar inte hur ni som bor söderut kan stå ut med dem! Nu finns det ju hjälp att få med Nemaslug som man brukar kunna köpa från Bionema, fast det just nu är brist på preparatet. Och det behövs ihärdigt arbete och grannar som hänger på.

Visst är det här en mördarsnigel? Den är 8 cm lång. Tillägg: Har nu fått veta att det inte är en mördarsnigel. Puh! Kölsnigel, pantersnigel, leopardsnigel är förslagen. Tack Facebook!

Mördarsnigel