Söta vaxblomman – fint sällskap till tulpaner

Hos floristen säger man vaxblomma, men egentligen heter den tallmyrten. Det vetenskapliga namnet är så krångligt så det kan vi avstå. Ett perfekt mellanstick i tulpanbuketter. En 10-pack tulpaner blir så mycket mer med några sådana kvistar.

Tulpaner med vaxblomma

Idag band jag buketter till personalen på Psoriasiskliniken här i Övik. Den mest fantastiska, vänliga och omtänksamma personal man kan tänka sig. Så här på vårterminen är jag stamkund, då jag tre gånger i veckan går på ljusbehandling mot min ljusdermatos. En bukett var borde de ha, tänkte jag då. När jag snittade vaxblommans stjälkar kom den härliga rosendoften fram, som känns mest just då. Pröva själv att köpa 2-3 kvistar och mixa med tulpaner. Känns det svårt att binda en bukett, ställ då dem direkt i en lagom stor vas istället. Sätt ner blommorna en efter en i spiral och varva med vaxblomman. Ofta kan man dela en kvist i flera. Och glöm inte att snitta och sniffa på doften!

Vårtulpaner

4 reaktioner på ”Söta vaxblomman – fint sällskap till tulpaner

  1. Tråkigt att du har sådana hälsoproblem, men vad trevligt att ge dem en vacker bukett.
    När jag var i Sverige köpte jag faktiskt i en blomsteraffär just tulpaner, fast de var mer lila och dessa vaxblommor i buketten.Jättefint!
    Ha en bra dag!

Kommentarer inaktiverade.