Mycket pengar spenderas kring jul- och nyårshelgen. Efteråt blir det desto snålare, men man kan leva gott på det affärerna måste sälja ut. Kokt julskinka för 19.90 kilot blir många bra middagar. Idag köpte jag flera stora skinkor, delade i bitar och frös in. De kommer att serveras med potatis och mimosasallad, kokas med i en ärtsoppa, bli topping på en pizza och tärnas ner till en pytt. Det kan bli så billigt som en tia per portion. Och gott ändå. HÄR kan du läsa om hur jag kokar ärtsoppa.
Den som har en frys med plats att ladda upp med billig mat och en liten reserv i plånboken, har möjlighet att passa på när priset är lågt. Då går det att äta riktigt billigt.
Hemgjord mimosasallad är lätt att göra: Blanda ihop en smet av 3 delar turkisk yoghurt med 1 del majonäs och rör ner 1 stort tärnat äpple och 1 liten burk avrunnen fruktcoctail. Räcker som tillbehör till flera middagar.