Massor av antioxidanter finns i aroniabären. De är inte goda att äta, men kan bli… Nu har jag torken full med bär, och två stora satser av rårörd saft blir det. Bara att koka vatten och hälla över bären med skivade citroner och citronsyra. HÄR finns receptet. Om några dagar bara att sila av och röra ner lite socker. Perfekt som måltidsdryck. Eftersom det behövs så lite socker blir denna dryck nyttigare än köpt juice. Närodlat också i högsta grad.
Äppelringar, torkade tomater och chili är redan klart. Kul att ha eget att ta fram i vinter! De torkade bären tar jag en näve av när jag bakar surdegsbröd. Alla torkade bär blir godare, till och med rönnbär går att äta så. Torkade lingon är inte heller så dumt. Tro om de fortfarande går att plocka eller om de är övermogna? Får se om det blir en tur i skogen framöver. Och jag kan ha tur att hitta några fina trattisar!
Blev inspirerad och har nu oxå aronia i torken. Har du torkat förut? De verkar tungtorkade. 🙂
Ja jag torkade även ifjol. De tar tid på sig ,men kan ju eftertorka det sista i rumsvärme.