Special på Tulpanens dag

Ingen vanlig tulpanbukett blir det idag utan en tulpanspecial. Den har vissa likheter med en liten julgran, men visst känns den lite ny och spännande!

Formen bildar en kon och därför blir det allra bäst med tulpaner som ju är lite spetsiga innan de slår ut helt i alla fall. I mitten sitter 3-4 tulpanblad som virats ihop upptill och nertill. Sedan sitter tulpanerna runt om i fallande längder med färgerna jämnt fördelade.

Alla bortskurna blad rullas ihop och sticks ner för att dölja oasisen, stickmassan. De blad som sitter på tulpanerna böjs ner som en effekt och täcker också en del. För en florist är det aja-baja om oasisen syns! Som pricken över i sticks några texasgräs i krukan och viras om, samma med färgad ståltråd. Här har jag lite extra bling-bling med pärlor. Tråden gör också att tulpanerna bättre håller sig på sin plats och dekorationens form behålls, när tulpanerna slår ut.

2 reaktioner på ”Special på Tulpanens dag

  1. nej men hjälp vilken fin dekoration!! den är nog uppskattad på många håll!:)
    Förresten funderade jag på om det är ok att jag länkar till din blogg på min blogg? För du har en sådan fin blogg och massa ny inspiration flödar till mig jämt när jag är inne här!

    1. Monica Söderström

      Tack så mycket och självklart får du länka. Bara kul! Och jag har nytta av din blogg också.

Kommentarer inaktiverade.