Gör en romantisk tulpanbukett i rede!

Visst ger en härlig rufsig levande bukett riktig vårkänsla! Så här gör du en egen!

Redet kan du göra av färgad bast, som här, eller halm, havre, mjuka grenar – ja allt naturmaterial som går att sno ihop till en rufsigt rede. Snurra fast 8 ganska mjuka ståltrådar 2 och 2 undertill på redet. De bildar 4 ben som du håller ihop i handen medan du sticker in blommor uppifrån.

rede till bukett

Sätt inte blommorna symmetriskt utan mer i grupper, var färg för sig, eller på några ställen. 15 tulpaner har jag använt. Lägg till utfyllnad och grönt i kanterna och även utanför redet så allt blir en helhet. Här har jag vitgul Limonium och som grönt den roliga ormbunken Umbrella och det flikiga läderbladet. De blanka släta salalbladen har jag satt i kanten och bland tulpanerna för att lugna ner allt det rufsiga och flikiga.

rufsig vårkänsla

Här kommer ett exempel till. Buketten är bunden av klasskamraten Emelie.

Tulpanbukett i rede vårkänsla

 

2 reaktioner på ”Gör en romantisk tulpanbukett i rede!

  1. Det var inte så lätt att lägga mig som följare minsann! Men nu har jag lyckats men inte att klicka på bloggen där du har 4?? följare utan lägga till din bloggadress på Blogger.se !
    Huvudsaken att 🙂

    //Veronica

    1. Monica Söderström

      Vad bra att du inte gav upp. Jag har nyligen fått veta av några som försökte som du, att Networked blogs inte funkar. Det är tydligen bortkopplat på nåt sätt. Jag ska försöka lösa det. Jättebra att ni hör av er så jag vet. Jag är inte så duktig på tekniken, men ska försöka fixa Google Friend connect istället när jag får tid.

Kommentarer inaktiverade.