Lika nyttigt som gott är det här brödet, som fick sitt namn mer på skämt av några gäster. Nej – det innehåller inte bark, men mycket fibrer. Både råg och havre innehåller många nyttigheter och brödet blir både saftigt och känns lite sött, på grund av keson tror jag. Bäst som nybakat.
Stenåldersscones 250 grader i ca 12 minuter
3 dl rågflingor
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl havrekli
1/2 dl pofiber
1/4 dl psylliumfrö
1 tsk salt
5 tsk bakpulver
1 dl keso
5 dl filmjölk eller yoghurt
Blanda alla torra ingredienser och finfördela keson med en gaffel i mjölblandningen. Rör ner filmjölken.
Klicka ut stora högar på bakplåtspapper på en plåt och platta ut med en gaffel till tunna kakor. Skåra korsvis. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Grädda tills de är knapriga i kanterna. Vill du göra tjockare kakor behöver gräddningstiden förlängas. Njutes direkt med smör.