Superlimpan som är supernyttig och supergod!

Jag lovade att lägga ut receptet på superlimpan jag provade. Om den blev god. Och den höll vad den lovade. Det är så praktiskt att ha mina bästa recept på bloggen så hittar jag dem själv också. Så här kommer det! Bra också att den är glutenfri, så kan jag bjuda alla i familjen. I receptet la jag till torkade aprikoser för att få en smakbrytning, och det blev jättegott. Man kan ju variera efter vad man har. Frön och nötter går också att blanda ner. I den här tappningen blev limpan i varje fall väldigt saftig och god så jag kommer att baka den många gånger. Med så här nyttiga ingredienser kan man unna sig många mackor.

Superlimpa (grundrecept från Tidningen Land) 180 grader i ca 50 minuter

Glutenfri superlimpa
  • 7 dl havregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 100 g råriven potatis
  • 100 g råriven morot
  • 2 ägg
  • 350 g naturell kvarg
  • hackad torkad frukt, ex aprikoser

Mixa havregrynen till ett mjöl ( detta hoppade jag över i farten och resultatet blev bra ändå). Blanda i bikarbonat, salt, potatis och morot. Vispa upp äggen och blanda ner tillsammans med kvarg. Lättast med elvisp.

Idel nyttiga ingredienser I superlimpan

Häll smeten i form med bakplåtspapper (10 x 25 cm) och toppa med havregryn, solroskärnor eller pumpakärnor.

Grädda längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Prova med en sticka eller termometer till 98 grader.

Sanningen att säga hade äggklockan stannat när jag kom in efter trädgårdsjobb, så det blev längre än 50 minuter.

Nästa bak ska jag prova att byta ut aprikoserna mot torkade äpplen och kanel. Och sen ska jag prova att göra en jullimpa med röda och gröna tillsatser. Hembakat är toppen, speciellt när det går fort, liksom denna limpa.

3 reaktioner på ”Superlimpan som är supernyttig och supergod!

Kommentarer inaktiverade.