Svenskt är gott och bra… nej, bäst!

Sorten `Frida´ smakade jag första gången på Pomologisällskapets årsmöte i Helsingborg och föll direkt för det fasta, krispiga, saftiga äpplet. Både syrligt och sött och lika fräscht som nyplockat! Inte många butiker har det, men jag har hittat en butik här i Örnsköldsvik i alla fall. Äpplet är en korsning med ´Aroma´som är ett av de mest populära äpplena. Bägge dessa sorter är inte bara Sverigeodlade, utan också framkorsade i Sverige. Inte illa. `Frida´ finns inte att köpa för fritidsodling, däremot är jag på jakt efter en helt ny sort som heter ´Folke´, som kan vara minst lika bra. Om det lyckas kommer några träd att säljas hos BillaBlom.

Äpplet Frida

Aktiviteten på bloggen är lite låg just nu, då en ny influensa har invaderat huset. Idag turas mannen och jag om, med att ligga på kökssoffan. Igår valde jag sängen. Men nog har det vänt och tur är det för mina trädgårdskurser kör snart igång igen efter påskuppehållet. Mannen orkade handla det viktigaste idag av matvaror och jag fick mitt önskemål, äpplet ´Frida´. Det finns så goda och hållbara sorter att man inte alls behöver köpa äpplen från andra sidan jordklotet. Kostar bara någon krona mer per äpple.

3 reaktioner på ”Svenskt är gott och bra… nej, bäst!

 1. Här köps det enbart svenskt när det gäller all mat – och ännu hellre gotländskt! Fast det gäller ju bara det som finns inhemskt eller lokalproducerat av. Önskar att det vore mer…..
  KRAM och krya på dig!
  Susie

 2. I UK säjer de brittiskt är bäst!! Ja, det beror på vilket land man är i. Men jag säjer svenskt och walesiskt är bäst, och kanske lite spanskt också, hi, hi!
  Krya på er!

 3. Det hørtes ut som et godt eple! Synd at det ikke er å få kjøpt for “vanlige” hagefolk 🙂
  God bedring med influensan!

Kommentarer inaktiverade.