Ta in naturen till advent!

Gräv upp en liten gran eller tall istället för att klippa ris! Försök att få med rötterna och välj en glasvas eller cylinder så blir det en mer spännande adventsgran. Antingen får jorden följa med eller så sköljer du av jorden som jag gjort.

Adventsgran med rötter

Man får inte gräva upp på annans mark, men vi som bor på landet, kan hitta vid en vägkant eller så fråga en markägare. Plantan får gärna vara lite sned och skraltig, med karaktär skulle jag säga. Och sådana är inte mycket att ha kvar för att växa på sig. Jag gick i min egen skog och hittade just längs en väg. Marken var genomvävd av rötter från större träd, men en en del rötter fick jag ändå med på mina plantor. Här i norr börjar det vara fruset i marken, men ofta fryser det senare i skogen så du kan nog lyckas fortfarande.

Adventspynt från naturen

Sedan gäller att hitta fina glasvaser att sätta i, annars kan en riktigt stor syltburk (tom!) fungera. För visst är det läckert när rötterna syns!

Tall i glasvas med fejk-isbitar

Jag skulle tro att rötterna gör att dessa plantor håller sig fina ända till nyår. Det får bli ett test. Du som nu blir sugen att göra samma men inte har nånstans att gräva upp, kan väl köpa en planta och ta bort krukan och pillra bort det mesta av jorden och sedan skölja under kranen.

En rustik vas som jag tror kommer från Ikea

 

En reaktion på ”Ta in naturen till advent!

Kommentarer inaktiverade.