Tävling 2 om fröpaket från Impecta!

Detta är ett sponsrat inlägg.

Nu är Impecta fröhandels nya fröer ute! Jag väljer 5 spännande sorter till veckans tävling. Fröer både till ätliga och blommande växter så det ska passa alla. Ur veckans fröpaket går en del att odla på balkong om man inte har trädgård.

Det går till så att du klickar på fliken Tävling och svarar på en enkel fråga, så drar jag varje söndagkväll en vinnare bland alla rätta svar ända fram till jul.

Denna tävling avslutas 2:a advent sön 9 december kl 20.00. Kolla in nedan vad du kan vinna! Alla dessa 5 fröer i ett paket!

Bondböna har åter blivit populär, en väldigt lättodlad, god och näringsrik böna. Sås i trädgårdslandet på våren när jorden reder sig.

Bondböna ´Karmazyn´

Jätte-eternell minns jag från när jag var barn. Då var de inne och jag var så fascinerad av de torkade pappersliknande evighetsblommorna. Nu är de åter i ropet – allt kommer igen…det är en sommarblomma där fröna behöver förkultiveras inomhus, annars hinner den inte blomma i tid. När du torkat blommorna går de att spara i många år.

Jätte-eternell ´Swiss Giants´

En spännade tomat är ´Voyage´ också kallad picknick-tomat, som man kan plocka i delar. Kul att ha många tomatsorter med olika utseende och färger. Den här får gärna dyka upp i min odling!

Tomat ´Voyage´

Brytsockerärter är ju så goda, hinner jag inte odla andra grönsaker vill jag i alla fall ha knapriga ärter att plocka åt mig när jag går runt i trädgården. Den här är så låg att man till och med kan odla den i en stor kruka på balkongen.

Brytsockerärt ´Half Pint´

Söta saftiga spetspaprikan F1 ´Estilo´ ska odlas i varmt läge och den funkar även på balkongen för den som inte har trädgård.

Spetspaprika F1 ´Estilo´

Klicka in på fliken Tävling uppe i listen, och svara på en mycket enkel fråga så är du med! Och nästa vecka kommer en ny tävling om fröer, tävlingar om nya böcker kommer också.

Hoppas vi ses igen!