Tävling om 12 m praktisk rabattkant från Garden Edge

TÄVLINGEN är avslutad!

2 personer vinner denna vecka 2 rullar Hercules rabattkant var. Värde 798 kr per vinst! Kanten kommer från Garden Edge och det blir sammanlagt 12 meter kant per vinnare! Dessa kanter är hållbara och du kör gräsklipparen med ena hjulet i rabatten strax innanför kanten. Det betyder att man slipper trimma gräset runt rabatterna. Allt som förenklar så man kan ägna tiden åt roligare saker (själva odlingen!) gillar jag. Den viktigaste delen av design är när trädgården är lättskött och funktionell. Då orkar man också hålla den fin. Kanten går att böja och då den är svart smälter den in bra och blir så gott som osynlig om växterna får hänga ut lite grann. HÄR på hemsidan kan du se hur lätt det är att montera kanten. Kanten är tillverkad av till största delen återvunnen plast.

Rabattkant från Garden Edge

Den som vill ha  en riktigt kraftig kant väljer Alpha som trots sin styvhet går att böja. Den kommer i 2,15 m längder som man sätter ihop med en plugg i röret upptill. Du som vill se kanten i verkligheten kan åka till Örtagården i Köpmanholmen (om du bor i närheten). Roland Näslund som monterat kanten tipsar om Alpha, att man sätter ihop kanterna två och två med den medföljande pluggen, men också popnitar ihop kanten längst ner på den del som kommer ner i  jorden. Sedan kan man böja kanten med hjälp av ett armeringsjärn som man trär in i röret. Roland tipsar också om att kanten är lättare att böja i värme, om det inte är varmt ute kan man ta till en värmepistol. Här i Örtagården ser du Garden Edge Alphakanter längs grusgångarna. Planteringarna har stålkanter i form av löv på ett träd. Fint men vad mycket jobb med gräsklippning och trimning runt om stålkanterna. Bara för den som har tid… den som har sämre med tid väljer enbart Garden Edge!

Alpha fr Edge Garden i Örtsgården, Köpmanholmen

Vill man ha en upphöjd rabatt, högre än gräsmattan fungerar det bättre med stålkanter, men det blir ett betydligt dyrare alternativ, och så den eviga trimningen. Garden Edge är ett bra och billigt alternativ när man inte vill ha upphöjd plantering, eller för att avgränsa grus och gräs liksom Örtagården har gjort. Visst har det blivit fint i Örtagården!

Örtagården Köpmanholmen

Garden Edge-kanterna kommer att finnas att köpa hos BillaBlom och i visningsträdgården ska vi testa de olika alternativen så man kan se live. Det blir skönt att slippa både trimning och kantskärning! Du kan beställa om du vill vara säker att få tag på kanten, ja, om du inte vinner förstås!

Hercules Garden Edge

Gå in under fliken “Tävling” om du vill pröva lyckan att vinna denna kant!

Tävlingen är avslutad men det går bra att köpa kanterna hos BillaBlom. Läs under BillaBlom-fliken längst upp på sidan!