Påskdekorationer av två enkla halmkransar


PåskkransHalmkransar kan man göra
mer av än att hänga på dörren. Till påsk passar de bra då de är gulaktiga. Och symboliskt, då något grönt växer upp ur det som är torrt och dött, och fågelboformen ger den riktiga vårkänslan. Här kommer idén för den första kransen. Det behövs 3 små krukor med minipåskliljor, ett fukttåligt fat lika stort som kransen, ca 6 st pinnholders och oasisfix, grön mossa, lite naturfärgad sisal och godisägg i olika storlekar. Matchande band till rosett om du vill ha, och nål att fästa bandet med.

Påskdekoration av halmkrans

Lägg kransen på fatet och fäst pinnholders, i kransöppningen på fatet, med oasisfix, en sorts häftmassa. Ta ut påskliljorna ur krukorna och pilla bort så mycket jord som möjligt. Dra försiktigt isär lökarna och skölj bort resten av jorden. Tryck fast lökarna på pinnholders så rakt som möjligt, och så att lökarna syns lite ovanför kransen.  Tryck inte ner så långt utan låt lökarna synas upptill. Lökväxter drar sig alltid mot ljuset, så om stjälkarna inte är raka, har de rättat till sig till nästa dag. När lökarna mister den mesta jorden växer de inte så mycket mer, och det är bra att de håller sig låga och knubbiga. Men de bör ha börjat slå ut och vattna igenom krukorna noga före delningen.

Mörkgrön mossa till påskkrans

Fyll på med grön mossa mellan lökarna, men dölj dem inte. Här har jag också pyntat med lite videkissar. Lämna en glugg där du lägger in lite naturfärgad sisal. Om du vill – sätt på en rosett i matchande färger. Jag valde bara gula och gröna toner till denna krans, och lökarna får bidra med vitbeigebrunt. Släng till sist på blandade godisägg som pricken över i. Låt dekorationens färger gå igen i äggen och bryt med enstaka rosa ägg. Lägg inte äggen på mossan, då mjuknar de av fukten.

Bordskrans påsk med minipåskliljor (1)komprimerad

Tillbehören för att göra kransen hittar du i en floristbutik. Det kan gå utan pinnholders om du packar tätt med mossa runt lökarna, eller skär bort nedre delen av jordklumparna och ställ direkt på fatet. Krans två har jag tänkt för påskafton för att servera äggen i. Inlägg kommer… Vill du förbereda dig så skaffa några kvistar vide, grov ståltråd (finns hos floristen) och avbitartång, samt vita och/eller bruna påskfjädrar. Och kanske en dunig lyckling eller en GladPåsk-pin.

Bordskrans påsk med minipåskliljor (2)

En reaktion på ”Påskdekorationer av två enkla halmkransar

Kommentarer inaktiverade.