Tävling om pelargonsticklingar

Nu äntligen en tävling även för er utanför Öviks-området! Några sticklingar av rosenpelargonen på bilden lottas ut. Den är ovanlig med sina marmorerade blad och blommar med röda dubbla blommor, som små täta rosor. Sortnamnet vet jag inte då min stora moderplanta kommer från en stickling jag tog vid Nordviksskolan när jag läste där för något år sedan. Förr nöp tanterna ett skott när ingen såg, för om man tackade skulle det inte rota sig. Så då gjorde jag som dem.  Sedan när det gäller pelargontanter har de fått gott sällskap av tuffa karlar som snöat in på pelargoner, Lasse Anrell, till exempel som för några år sedan skrev en både rolig och bra bok om sin aäventyr i pelargonernas värld. Vill du veta hur du ska rota sticklingen läs här.

7 reaktioner på ”Tävling om pelargonsticklingar

    1. Monica Söderström

     Ja dom är ju riktigt fina, jag har en till utan namn, rosavit med lite grönt i blomman som är urgullig. Kanske jag får namnet på den också när jag fått fram en bild.

 1. Att det betyder otur om man frågar om man får ta en stickling kände jag till. Har gjort det många gånger i livet men alla har ändå inte rotat sig… men många har ju givetvis gjort det också. Tror jag på den myten? Njaa… vet inte men däremot är det som många myter. Nycklar på borden, gå under stegar osv…Man följer dem även om man är lite skeptisk.

  Vilka läckra blad den Pelargonen har!

  Kram
  Fia

  1. Monica Söderström

   Ja, och jag som inte gillar pelargoner börjar bli omvänd, den ser nästan ut som en Heuchera.

Kommentarer inaktiverade.