Tävling varje adventshelg om fina fröpaket från Impecta!

Fyra söndagskvällar i advent drar jag en vinnare som får ett fröpaket från Impecta! Jag väljer fröer både till ätliga och blommande växter så det ska passa alla. Och en del går att odla inomhus. Snart kommer också Impectas nya fröer, de blir spännande att välja ur!

Det går till så att du klickar på fliken Tävling och svarar på en enkel fråga, så drar jag varje söndagkväll en vinnare bland alla rätta svar ända fram till jul

Denna tävling avslutas 1:a advent sön 2 december kl 20.00. Kolla in nedan vad du kan vinna! Alla dessa 5 fröer i ett paket!

En del har så lyxigt med vild ramslök, men vi andra kan så och få många egna plantor. Bladen har såå god vitlökssmak! Redan efter nyår kan du börja med sådden.

Ramslök

Basilika fungerar utmärkt att odla inomhus när de gröna fingrarna börjar längta efter att gräva i jorden. Med belysning går det till och med nu, en LED-lampa eller ett billigt lysrör någon dm ovanför duger bra. 16 timmars ljus och 8 timmars mörker per dygn fixar du lätt med en timer.

Storbladig basilika ´Genovese`

Massor av småtomater ger `Vilma´ som är så lågväxt att den går bra att odla i en 5 liters kruka. Har du belysning är det bara att sätta igång när du vill! Efter 110 dagar mognar de första tomaterna.

Körsbärstomat ´Vilma´

Dessa vackra pionvallmo sår du utomhus när våren har tinat upp jorden och den reder sig. Härligt att plocka många buketter med fluffiga blommor i alla färger! Även frökapslarna är fina!

Pionvallmo

Palsternacka är en av de godaste rotfrukterna men har riktigt lång utvecklingstid, så den ska sås ute i trädgårdslandet så fort du bara kan på våren. Eller pröva vintersådd som det talas så mycket om nu. Enklast gör du det när jorden frusit till. Strö ut fröna och täck med lite påsjord eller sand, så känner fröna själva när det är dags till våren att börja gro. Här har jorden frusit till ordentligt, i natt var det minus 18 till och med. Så du som har abstinensbesvär i avsaknad av trädgårdsarbete kan gå ut så, eller lägga fröna på lager tills nästa år.

Ta chansen och tävla, och vinner du inte denna gång blir det 3 tävlingar till om fröer från Impecta. Och nån mer tävling med andra vinster också.

Palsternacka F1 ´Gladiator´