Tips på höstkransar av material från trädgården och skogen.

Efter en runda i trädgården och skogen har man material till fina kransar. Enklast är att binda på en halmstomme. Den här gången valde jag mossa som jag lindade fast med några varv grön spoltråd. Sedan kom den roliga dekorationen. Några mörkbruna kolvar från pärlhirsen ´Copper Prince´ hade jag torkat inne och sedan skyddat mot fukt med hårspray.

Höstkrans med rönnbär från ullungrönnen

Blankt gröna bladrosetter från rododendron är tåliga och finaste päronformade rönnbären från ullungrönnen ´Dodong´ glänser. Några kvistar från en ljung på trappen och små alkottar plockade nere vid havet bidrog med kontrast. Jag fäste med hårt åtdragen spoltråd i flera varv och sist säkrade med limpistolen. Svårare behöver det inte vara, och inte måste man åka och handla heller. Den här tiden är det ju finast med naturmaterial.

Extra fina rönnbär på ullungrönnen ´Dodong´

Till jul och advent binder jag gärna med klipp från sockertoppsgranen. HÄR i ett gammalt inlägg finns tips på hur man gör. Senaste helgen kom två barnbarn på besök, då blev det också kransverkstad. Jag hade redan klätt med mossa så de fick släppa loss och skapa. Det är ju så kul att pyssla. Jag stod beredd med limpistolen så behövde de inte binda alls. Var sin egen fin variant blev det.