Enkel och höstig dekoration för matbordet.

En snabbfixad men fin bordsdekoration passar när man ska bjuda på middag och har fullt upp med matlagningen. I trädgården hittade jag fina rönnbär på snyggaste höstträdet ullungrönnen ’Dodong’ som jag tipsat om på Instagram häromdagen. En fint vriden kvist av ormhassel om man har eller kan skaffa, den har man användning av många gånger till dekorationer. Ringblommor hade jag fortfarande förra helgen när bjudningen var. Nu går det inte att plocka in mer, fast de tål lite frost. Några små pumpor och ljuskoppar dessutom, sen så var det bara att mysa och njuta av maten.

Höstbord med pumpor rönnbär ormhassel och ringblommor.


Salladen i skålen är gjord av bl a favoriten svartkål. Tydligen så gott att gästerna ville ta mer flera gånger. Det receptet kommer på Instagram (@gladigront.se) imorgon söndag. Följ mig där också, där är det tätare mellan posterna. En serie med mina äppelsorter rullar på där mm.

Bordsdukning på hösttema
Finaste rönnbären hittar jag på ullungrönnen