Tiramisutryfflar

Inte hade jag tänkt att göra mera julgodis, men jag får väl kalla det nyårskonfekt, då. Det mesta av julgodiset vi hade över skickade jag med ungdomarna när de åkte vidare till Gotland, men vi kommer att ha en del gäster framöver, så kanske det finns avsättning för mera godis. Allt orkar man inte smälla i sig själv, men det brukar vara uppskattat att bjuda på.

Här kommer det nya receptet som jag provat just ikväll. Tryfflarna är inte ens färdigrullade än, men smaken är testad och klart godkänd!

Tiramisutryfflar ca 30 st

1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mascarponeost
200 g mörk choklad, hackad eller bruten i bitar
2 msk kaffelikör
1/2 tsk espressopulver
2 dl cornflakes

Koka upp grädde och mascarpone. Dra kastrullen från värmen och lägg ner chokladen. Rör tills den smält. Rör ner smaksättningen. smula cornflakes i små bitar och rör ner. Låt stelna i kylen. Forma bollar som rullas i en blandning av 3 msk kakao och 1/2 tsk espressopulver.

Jag kommer också att prova att rulla i smulade torkade hallon. Imorgonkväll får gästerna avgöra vad som är bäst. Före snasket ska vi äta en lätt och nyttigt middag med sallad, groddar, svampsoppa och gott blåbärs- och valnötsbröd. Och det blir förstås kakfika fram mot kvällen…

Imorgon kommer här en annorlunda dekoration med vita tulpaner för nyårsbordet .