Snart nyår! Bordsdekoration i silver och vitt

En dekoration i vitt, silver och grönt känns passande nu när det snart är nyår. Men de vita hyacinterna och julkulorna får hålla kvar julen som varar till Trettondagen enligt min mening. Sedan ska den ut!

dekoration i rund skål med grengaller hyacinter och julstjärnor (2)

Av torra tunna grenar från lindträdet gjorde jag ett galler redan före jul, som legat och väntat på fortsättning. Jag fäste ihop med ståltråd och sprayade med vit färg. För att hålla gallret på plats fick ståltråden går ner, som ben, på några ställen precis innanför skålkanten.

Nät av kvistar till hyacintdekoration

Lite mer vit spray på grengallret och över ståltråd som syntes. På tre vita hyacintlökar spolade jag bort jorden och skalade bort det torra yttersta lagret.

hyacintdekoration i glasfat (1)

Därefter sprayade jag med silverfärg och fäste lökarna i grengallret med två kraftiga ståltrådar per lök, stuckna genom lökens nedre del.

hyacintdekoration i glasfat (2)

De tre vita julstjärnor som tidigare fått släppa till små snittblommor till julaftons bordsdekoration (HÄR kan du se den) bidrog även nu med småblommor. Otroligt vad långt några krukväxter kan räcka! Så pyntning med små gröna äpplen och silverkulor, som jag limmade på med den användbara limpistolen.

dekoration i rund skål med grengaller hyacinter och julstjärnor (1)

Den läckra silvriga builliontråden och pärlor på tråd blev sista finishen. För mycket pynt skulle dölja gallret, det är ju egentligen fint som det är. Några släta guldiga blad passar faktiskt ihop med det silvriga. Förr ville jag inte kombinera guld och silver, men visst går det, bara det är mest av något. Hyacinternas rötter når ner i skålens vatten och är en prydnad i sig, de skimrar de också!

En reaktion på ”Snart nyår! Bordsdekoration i silver och vitt

Kommentarer inaktiverade.