För oss alla som har skörd att ta vara på är det bråda dagar. En omgång torkade tomater och 2 satser tomatchutney med ingefära blev det idag. Vackert, nyttigt och gott, vad kan man mer begära?!
Jag torkar på 110 grader på bakplåtspapper i varmluftsugn och räknar med 3-5 timmar. För de större tomaterna behövs betydligt längre tid än för de små. Jag saltar också lite lätt före torkning. Ugnsluckan öppnar jag ibland för att släppa ut fukten. Torkningen får pågå tills tomaterna är halvtorra och fortfarande lite sega. Nu har de just blivit klara och smakar underbart som de är. Goda tomatsorter blir ännu bättre som torkade, då smaken och det söta koncentreras. Receptet på den goda chutneyn hittar du HÄR. Vilket är ditt favoritrecept?
På Instagram uppdaterar jag oftare så följ mig gärna där också. Klicka på ikonen till höger så hittar du dit!