Trädgårdkurserna ger resultat

Inte bara mer kunskap har deltagarna fått under kurskvällarna, utan nya plantor av olika slag har det också blivit. Frösådderna har lyckats bra, speciellt Törnrosas kjortel, som många tycker är svår. Fröna kom från mina plantor i höstas och egna frön gror ofta bäst, då de är färskare. Sedan har väl deltagarna gröna fingrar också, som det verkar! Så många har nu Törnrosas kjortel på gång, så vi räknar med att kommunen ska  översvämmas av klättrande Törnrosor i sommar. Bilderna kommer från Helen som varje kurskväll kört ända från Nordingrå, så nu har jag spridit Törnrosan ända dit! Längst ner ser du en bild av den som blommande.

Törnrosas kjortel

Igår fick grundkurs 2 på sista träffen lära sig att föröka buskar med sticklingar. Med sig hem fick de vintersticklingar, kvistar från vinbär, forsythia, kornell m fl lättrotade buskar. Det har sina likheter med att rota pelargonskott. Det vi köper som färdiga buskar, träd och plantor har ju någon förökat, vilket vi kan göra själva om vi kan knepen. Men det tar förstås några år tills man har en egen buske. Något för den som har tålamod!

Fina rotade sticklingar av pelargonen ´Bornholm´

 En kurs rullar fortfarande på, det är Trädgårdsdesign, sedan är BillaBlom i full gång och så ska jag hinna med att sköta visningsträdgården i Nordingrå mellan varven. Inte så jobbigt som det låter, man får se till att ordna en lättskött trädgård, vilket även grundkursernas deltagare nu kan. Att påta i trädgården mår man bara bra av, men när det “växer över huvudet” – i dubbel bemärkelse – kan det kännas mindre bra!

Törnrosas kjortel

En reaktion på ”Trädgårdkurserna ger resultat

  1. Så bra at det sprer seg! Torneroses kjortel eller blodbeger som vi kaller den har jeg også. Den har spredd seg her også, for før jeg begynte med den hadde ingen sett den før. Det er jo fint at de sprer seg 🙂

Kommentarer inaktiverade.