Trädgårdsdags!

Mycket att göra i trädgården nu. Men så skönt att vara ute i friska luften, och tittar man bara på rätt ställe är det så fint och härligt. Ullångersfjärden ligger blå och fruktträden och bärbuskarna blommar ett efter ett. Jag hoppas på en fin skörd i år också. Tittar jag åt andra håll – som jag inte visar på bild – är det ris och skräp, skottkärror, hinkar, spadar, stenar som ska flyttas, dammen som behöver rensas, osådda gräsytor sedan bygget ifjol, jordhögar, jordsäckar, you name it…Men kan jag vara här några hela dagar så är det snart under kontroll. I år har vi inte lika mycket öppet på BillaBlom för att hinna med trädgården i Nordingrå och komma igång med visningar i år igen. Men fortfarande kan du handla på BillaBlom och på onsdagkväll kommer fina sommarblommor direkt från Holland. Öppettider finns under fliken BillaBlom.


Fler än ifjol, av ena äppelträdets 20 sorter är på gång i år, blir så spännade att provsmaka och jämföra olika sorter. Jag trodde att Cox Orange-ympen hade dött, men den visar ändå livstecken. Och Stenkyrke-ympen verkar må toppen. Otroligt nog så när man ympar klarar sig dåligt härdiga sorer bra. Stenkyrke kommer ju från Gotland, zon 1! och Cox Orange är en riktig kinkig typ! (Vill du också ha många sorter i ditt träd, gå på min kurs, troligen måndagkväll nästa vecka info HÄR.) Päronträdet Suvenirs blommar nu som bäst och några av årets ympar har börjat växa. En sort från Ockelbo som jag fått av en FB-vän. Nog är det kul med ympning!

Ljuvlig päronblom blir söta frukter

Vart man än går måste man stanna till och ta bilder så att det ändå finns kvar. Det händer ju så mycket under försommaren! Bakom tulpanerna blommar häggmispeln så vackert med vita skyar och rödgruna blad.

Bredvid häggmispeln börjar den japanska katsuran visa sina hjärtformade blad. Ända sedan plantan köptes hem som en liten rotad stickling, har jag klippt den så den ska blir ett stamträd. Det har aldrig visat sig några problem med härdigheten.

2 reaktioner på ”Trädgårdsdags!

Kommentarer inaktiverade.