Tulpaner redan på gång!

Reatulpanerna från i höstas börjar nu visa sig, till och med utomhus. Jag provade för första gången att sätta i växthuset och har dessutom kommit ihåg att vattna alla varma perioder denna konstiga vinter. Så nu börjar de sticka upp. Lite konstigt ser det ut med allt hår jag lagt ut. Jag brukar ju klippa en stor del av familjemedlemmarna, så jag har tagit vara på håret för att skrämma möss och sork. Varierade färger – både grånat hår och svart! Det sägs att mössen får hårstrån i nosen och blir avskräckta. Hittills funkar det i alla fall!

Hårklipp mot sork bland tulpnalökarna

I matkällaren har tulpanerna kommit ännu längre, så det börjar bli dags att ta fram dem i värmen. Allt ska inte bli buketter, utan en del ska få pryda med både lök och blomma. HÄR hos Blomsterhörnan såg jag ett sådant arrangemang första gången. Raffinerat men busenkelt att göra själv.

tulpanodling i matkällaren