Uppe med påsktuppen

Mina påsktuppar måste stå framme när det är påsk. Just nu gillar jag bäst den gula i retrostil, som jag nyligen hittade på Blommor och presenter i Ullånger.

Påsktuppar (3)

I Sankt Petersburg har jag för många år sedan köpt den här tuppen i trä.

Påsktuppar (5)

Denna lilla men stolta tupp är ett minne från en fantastisk resa till Madeira, blommornas ö. Dit skulle jag kunna tänka mig att återvända.

Påsktuppar (4)

Påsktuppar (2)

Påsktuppar (1)

 

Dessa grälla tuppar och hönor köptes på HKbolaget, grannbyns lilla varuhus en gång i tiden, där vi hittade både kläder åt barnen, saker för hushållet och en hel del krafs.

Uppe med tuppen, brukar man säga om den som är morgonpigg. Grannen hade en tupp som gol tidigt, men jag tyckte bara att det var mysigt, trots att jag är morgontrött. Uppe med tuppen, kan man också säga om påskdagsmorgonen, Jesu uppståndelse, som firats idag. Något hände där tidigt på morgonen vid graven. Tänk om man fått vara en av vakterna som såg vad som verkligen hände…

 

 

2 reaktioner på ”Uppe med påsktuppen

    1. Monica Söderström

      ja, kul att ha kvar som minne. Jag har också samlat ikoner på mina resor. Ett lite dyrare samlarnöje…

Kommentarer inaktiverade.