Ur döden spirar det och lyser av liv!

Långfredagen är en mörk dag, om man tänker på den kristna traditionen att minnas Jesu död på korset för så där 2000 år sedan. En god man som var både människa och Gud, blev pryglad, misshandlad och dödad på ett grymt sätt. Det kan också kännas grymt när man ska följa sin nära släkting eller vän till graven. I denna bild från Stilfloristerna i Linköping spirar ändå ett underbart hopp om ett nytt liv! HÄR på deras Facebooksida kommer hela tiden nya blomsterkreationer. Den som gillar blommor ska definitivt följa dem!

Kistdekoration i påsktid, Bild: Stilfloristerna Linköping

Visst har kistdekorationen en snygg design, men den är också en fin bild för att livet kommer tillbaka. Både nu i naturen när den vaknar till liv ( ja, det börjar vara dags för snödrivorna att dra sig tillbaka!) och när själen får leva upp i himmelriket. Efter Långfredagen firar vi påskafton med glada målade påskägg och på Påskdagen är det verkligen läge att fira om man tror att den som dog på korset blev levande igen!

Det här blev en liten predikan, men det är så med blommor och natur, de är en liten predikan i sig själva om skapelsens mirakel och hoppet om evigt liv. Varje vår är också en predikan – allt dött och visset som förmultnat till jord återuppväcks genom groende fröer. Har du hört berättelsen om pojken som undrade över om någon sett Gud? Han frågade sin pappa och han frågade prästen i byn, men blev inte klokare av svaren. Men bättre upp när han frågade grannen som var en entusiastisk trädgårdsmästare. Han svarade: Ibland tror jag att jag ser inte annat än Gud.