Smarriga After Eight-snittar i kakfesternas tid

På vårterminen fyller nästan alla i vår stora familj år. Mannen, våra fyra barn, de flesta respektive och tre av barnbarnen. Ofta blir det kakfest och visst är hembakade kakor gott! After Eight-snittarna smakade vi på förra kalaset, var oj så goda! Men så är det godis i också! Originalreceptet kommer från Fridas matblogg.

After Eight-snittar

After- Eight-snittar ca 45 st 175 grader i ca 10 minuter

150 g mjukt smör
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap
1 1/2 tsk vanlijsocker
1 1/2 tsk bakpulver
20 After Eight-plattor

Skär After Eight-plattorna i 3 delar. Blir minst kladd om de förvarats svalt.

Blanda smöret och alla torra ingredienser med elvispen. Tillsätt sirapen och  och blanda med elvispen. Knåda till sist ihop degen till en avlång rulle och dela den i 3 delar. Rulla ut till längden och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Använd en bordskniv och gör ett spår  längs med hela längderna och tryck ner After Eight-plattorna där, två och två.

Smarriga kakor med After Eight på g!

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

Tag ut plåten och låt svalna lite innan du skär i sneda bitar.

Värst är att kakorna ger sånt sug, men är det födelsedag eller påsk som nu, ska man väl unna sig! Nu ska vi iväg på nästa födelsedagsfest och nästa vecka blir det en till, som egentligen är 3 ihopslagna firanden. Kanske får jag något nytt bra recept! Då kommer det på bloggen! Vill du baka mer till påsk så prova dessa fågelbokakor HÄR, dem har vi alltid till påsk. Går lika bra att göra med en glutenfri mördeg, till exempel från mitt recept på jitterbuggare HÄR, men ta lite mer mjölmix.

Godiskakor
Fågelbokakor