Ursnygga juldekorationer i kyrkan!

Vi florister fick göra juldekorationerna i Nora Kyrka. Jag trodde att amaryllisstjälkarna skulle knäckas när jag tryckte ner dem i oasisblocket, men till min förvåning var det inte så svårt som jag trodde. Fem sådana dekorationer med amaryllisar gjorde vi.  Riktigt kul och spännande!

Duktiga Alexandra (vår klasskompis som läst florist i tre år förut) hade förberett allt minutiöst så resultatet blev över förväntan.

 

 

 

 

 

 

Bollarna som hängdes på dörrarna var ju för gulliga och inte alls svåra att göra. En beskrivning ska komma här före jul så att du kan göra en egen!

Hängande mossboll

Granrisgirlangerna som sattes på trappräckena vid ingången är också lätta att göra. De här var lindade på en bambukäpp- som i sin tur lindats med floratejp för att ge bättre fäste. Helt färdiga var det bara att ta med dem  och fästa på räcket. Det funkar lika bra med gran från skogen som den inköpta silvergranen vi använt.

Bind en egen grangirlang till trappräcket

 

Det är verkligen tacksamt att smycka en sådan här vacker lokal som en kyrka är. Men det behövs mycket för att det ska göra sig i en stor lokal.

juldekorationer i kyrkan

 

2 reaktioner på ”Ursnygga juldekorationer i kyrkan!

 1. Oj, vad underbart vackert ni har smyckat denna fina kyrka. /som jag aldrig har varit i/.
  Fint med det starkt röda mot det gröna och att det hänger något längs hela gången fram till altaret.
  Jag tog mig friheten att dela på min fb-profil med länk hit.
  Ann

  1. Monica Söderström

   Tack, det var verkligen en rolig uppgift! I ca 10 år nu, har skolans florister skött om juldekorationerna i den kyrkan. Det är inte många landsortskyrkor som kostar på så här. allt syns ju inte på bilderna heller. Vi packade bussen full två gånger. Kul att du delar, så fler får se. Monica

Kommentarer inaktiverade.