Vår-drömmar i rosa och ljusgrönt

Nu längtar vi alla efter blommande träd och buskar. Många rosa favoriter finns. Rosenmandel, Prunus triloba, blir ett miniträd, bara 1-2 m högt. Blommar på bar kvist med små rosa puddingar. Den kan vara känslig för blom- och grentorka, då kvistar torkar in efter blomning, så man bör klippa bort topparna efter blomningen. Men härdigheten är god, zon 5. Just små träd är lätta att placera, till exempel för att få höjd i en rabatt, så några rosenmandel kommer att slinka med vid beställningen till BillaBlom. Vi tar inte så många av varje sort, så boka om du vill ha.

Rosenmandel

Andra bra rosablommande är förstås det populära bergkörsbäret, som finns i mängder i Örnsköldsvik. Ett extra tåligt träd är purpurapeln ‘Rubin’ som klarar zon 6 och blommar i rubinrött och betydligt längre än bergkörsbäret. Purpurapeln ‘Profusion’ blommar lika vackert men är en aning mindre härdig. Alla kommer att finnas här hos oss.

Malus `Profusion` purpurapel

Mera rosa och ljusgrönt kommer här från en galleria. Det har diskuterats användning av påskfjädrar då de ibland kommer från levande! fåglar. För att inte medverka till djurplågeri har man hittat alternativa sätt att påskpynta. Här har det använts silkespapper till bollarna. Tänk vad mycket fint det går att göra för den som tänker om!

Härligt påskpynt

 

 

2 reaktioner på ”Vår-drömmar i rosa och ljusgrönt

  1. Ulrika Lindstedt

    Hej! Tycker denna sida är inspirerande, men när det står att “vi har hemma” så var menar ni? Ser ingen adress någonstans på sidan?
    Ulrika

    1. Monica Söderström

      Hej! Kul att du tycker om min sida, som från början var en mer renodlad blogg men nu också blivit hemsida för BillaBloms växtförsäljning. Under fliken BillaBlom finns den infon. Vi håller till i Själevad och skickar tyvärr inte växter. Barrotade perenner kan vi göra undantag för. Välkommen att beställa om du vill.

Kommentarer inaktiverade.