Vår och försommar i ett

I år kom sommarvärmen så tidigt att vår- och försommarblomning flöt ihop. Trädgården ligger i norrläge, så en del tulpaner blommar fortfarande. För några veckor sedan såg det ut så här vid dammen. DSC_0105

Den lilla orangea Ballerina är en söt liljeblommande tulpan.

Liljeblommande tulpan Ballerina

Prydnadsapeln Hopa blommar överdådigt i år, men har fått en konstig sjukdom. En cerise filtbeläggning under bladen matchar blommorna perfekt, men är inte bra för trädet. Jag måste undersöka vad som är lämplig behandling. Just Hopa är lite besvärlig och känslig, men vacker.

DSC_0167

Druvflädern blommade också vackert och har nu redan börjat bilda små kart. Varje år tänker jag att den ska bort, men den är faktiskt fin vissa perioder. Det är bara det att här nere vid havet växer den vild, så jag borde ha ädlare växter än den i trädgården. Men den får granna bärklasar på hösten så den får väl leva till dess.

DSC_0168

 

 

2 reaktioner på ”Vår och försommar i ett

  1. Men ååååh … så otroligt vackert du har vid din damm. Ibland önskar man att man kunde stanna tiden. Tulpanen Ballerina är så snygg, jag såg massor av den i England i maj. Det var väldigt populärt att ha den i kruka. Jättesnyggt. En tulpan jag funderar på att pröva nästa år. Brukar inte få ha tulpanerna ifred men man vet ju aldrig. Det kan ju gå.

    1. Monica Söderström

      Ja dammen är verkligen en tillgång. Nu ska bara skaffas nya guldfiskar då de förra inte klarade vintern.

Kommentarer inaktiverade.