Varför man borde plantera 6 träd per månad. Faktiskt 1 hittills har det blivit irl i januari.

För att kompensera koldioxidutsläppet borde var och en plantera 6! träd per månad. Så mycket behövs för utsläppen på 6 ton koldioxid som varje människa i genomsnitt genererar per år. Just idag uppmärksammas ”World Environmental Education Day” som FN startade 1975. Målet är att lyfta hur viktigt det är att se miljöutbildning som en vetenskaplig disciplin och motivera till att åtgärda de problem som finns. I samband med det vill Tree-Nation , som driver plantageprojekt i många länder, lyfta fram vikten av att plantera träd. Ett enda träd kan binda upp till 250 kilo koldioxid under sin livstid. Informationen ovan och bilder har jag hämtat från deras sida.

Trädplantering kan man även stödja genom flera andra organisationer. Som födelsedagspresent köpte vi 10 träd hos Vi-skogen åt en jubilar som bara önskade sig det. De kommer att planteras i östra Afrika och hjälper också människorna ur fattigdom. Träden ger frukt, foder till djuren, ved och byggmaterial. Träden gör också att böndernas grödor växer bättre: träden hindrar bördig jord från att spolas bort vid kraftiga skyfall, ger skugga mot stark sol och binder näringsrikt kväve i marken. Även genom Hoppets Stjärna kan man plantera träd. Det fick vi i present av vänner som gett en gåva så att flera fruktträd skulle planteras på skolgårdar i bl a Kenya. Så fin present att få!

trädplantering för miljön och bekämpa fattigdom

Sedan kan man plantera träd här hemma också. Även här i Sverige gör de nytta. Faktiskt planterade jag ett äppelträd hos sonen i Halland tidigare i veckan. Där i zon 1 går det bra att gräva nu. Det var lätt att ta med en spöplanta i bilen av de träd jag ympade förra våren. Sorten Mio på grundstam P60 blev det. Torde kunna klara sig här också eftersom grundstammen är så härdig. De populära ympningskurserna blir av även i år. Kommer info under fliken Trädgårds-och floristkurser.

Att plantera ett träd är att tro på framtiden. Luther lär har sagt på sin tid: “Om jorden skulle gå under imorgon planterar jag mitt äppelträd idag”. Det är väl framtidshopp! Han var före sin tid, Luther. Inte visste han att vi idag planterar träd just för att världen INTE ska gå under!