Varmt och trevligt på visningen

Vi brukar avsluta visningen med fikapaus, men med dagens väder behövdes en dryckespaus mitt på, och lite skugga en stund. Några hade hundar med sig, andra små barn som fick hållas i skuggan hela tiden. Kul att klasskamraten Marie från floristutbildningen också kom med man och sin lille pojke som redan vuxit på sig mycket. Annika med döttrarna Josefine och Johanna med bebis stannade kvar extra länge och botaniserade i växtförsäljningen. Frågan var bara om allt skulle rymmas i bilen. Det har jag minsann provat – men det brukar alltid gå in nån liten planta till! Och se – Annika fick också med det ståtliga amerikanska älggräset! Josefine sitter redan med bebisen i bilen och resten lyckades också komma in. Här kan man tala om att utnyttja utrymmet!

Annika, Johanna vid den fulla bilen

För dig som inte kunde vara med idag bjuder jag på några liljebilder. De asiatiska liljorna blommar först, de är lättskötta och blir fler och fler stänglar för varje år.

Liljor asiatiska  (2)

De gula liljorna är onekligen fina mot vår bruna stuga, fast jag nu inte gillar den varmgula färgen. Ibland får man med sig något helt annat än man tänkt, när man handlar från marknader och liknande. Nån gång ska jag ta tag och gräva upp alla gula. De ska nog kunna hitta en lämpligare plats än mitt bästa soliga läge. De ska få en hörna där jag kan plocka hur många som helst till buketter. Den röda rosen är ´Hope for Humanity´, vackert mörkröd och mycket härdig. När liljorna är väck får jag fundera ut någon ersättning som behöver det varma läget. Att blanda rött gult och blått så här är inte vidare snyggt, bättre en mer enhetlig färgskala från samma del av färgcirkeln. Får se till nästa sommar om jag hunnit förändra.

Liljor asiatiska  (1)