Vårtecknen finns inomhus just nu

Veckans blommig fredag ska handla om vårtecken och sådana har vi lite av utomhus. Men vi har andra vårtecken! Födelsedagsfester i massor med tillhörande vrålfika. Först ut i februari fyllde 34-årige sonen, kakmonster, precis som bilden visar, och sedan firade vi mannens ingång i pensionsåldern.

Kakmonster

Idag firade vi en 5-årig flicka iklädd princessklänning (hon alltså!), hon var så glad över att bli firad. Bästa vårtecknen måste väl vara barnbarnen som växer och är friska! Mot slutet av månaden fyller svärsonen och ena svärdottern med bara några dagars mellanrum. Sonen boende i Halmstad fyller precis mellan de två, men hans födelsedag firas oftast på distans. Strax efter, i början av april är det dags för äldsta barnbarnet som blir nio. Och hennes mamma fyller dan efter. Det innebär fem födelsedagar inom en månad. Fyllda kakfat alla gånger.

5-årsfödelsedagstårta

I maj vilar vi oss med bara en födelsedag då yngsta barnbarnet blir två, och i juni fyller äldste sonen och hans fru. Sedan vilar vi oss några månader från kakfaten innan jag fyller i september och blivande svärdottern i december samma dag som nästa yngsta barnbarnet. Blev det där rörigt? Vi har alltså 3 söner och en dotter, plus deras respektive och 4 barnbarn och de flesta föredrog att komma till världen på våren.

Kakfat på födelsedagen

Nya kaksorten för idag var Werthersrutor, med hackade mjuk Wertherskola. När jag får tag på receptet kommer det förstås här.

Werthers rutor

Imorgon blir det ett inlägg om odla med barn. Då ska vi så i tidningspapperskrukorna vi gjorde tidigare i veckan.

HÄR hos Blommig fredag finns fler tolkningar av temat Vårtecken.

10 reaktioner på ”Vårtecknen finns inomhus just nu

 1. Här är det också full rulle med födelsedagar under våren☺Kakkalas måste man ju ha förstås. Vårt största kaffekalas infaller dock alltid den 1 juli när mellandottern fyller år. Men då är det stor jordgubbstårta och sju sorter ute under äppelträdet som gäller. Det gällerxatt ta alla tillfällen att fira☺
  Allt gott
  Milla

 2. Precis som här då. vi firar många kalas här med på våren. ett säkert vårtecken
  Ha en fin helg
  Kram Meta

 3. Hej!
  Vi har ingen som fyller år förrän i juni, och då blir den äldste sonen 25.
  Får se hur detta firas, för frågan är var han då befinner sig, eftersom han pratar om att söka jobb utomlands. Kanske Kina?
  Ha en skön helg!
  Hälsn
  AnnA

 4. Många kalas det blir!
  Jag brukar ha som mål att snön ska vara borta när jag själv fyller år (2 april), då känns det riktigt som vår och helst har vi fikat ute! 🙂
  /Kitty

Kommentarer inaktiverade.