Vårtrenden Colourful Spirit

Floradania Marketing spår att nu kommer vårtrenden Colourful Spirit med växter i kombination med grafiska mönster, spännande former och kopparmetall. Det är en trend som hämtar sin färginspiration från Sydamerika och omkringliggande oceaner.

Att blanda rött, rosa och till och med orange i samma bukett eller plantering tycker jag visst går bra. Alla de färgerna kommer ju från samma del av färgcirkeln. Här är också ett exempel på att även varma och kalla färger går att kombinera, men lite svårare kan det vara att lyckas. Sedan beror det ju på smaken hos den som ska ha blommorna. En del vill ha färgstarkt och andra lugna färgkombinationer. Men jag tycker att när våren kommer vill man ha lite mer uppiggande färger! Och visst är ranunkler söta blommor!

Vårtrend fr Floradania Ranunkler i rosa rött och orange

Nu när den ekonomiska krisen alltmer är något vi har lämnat bakom oss, ersätter nya trender de gamla – och det påverkar förstås vår inredning, både när det gäller färg och material.

Trendredaktören Pernille Kirstine Møller på FloraDania: – När det gäller styling av växter så är målet ett färgstarkt skandinaviskt uttryck, där färgerna gärna får blandas. Vi kommer att få se blommande växter i varma färger – gärna flerfärgade blommor – och ytterkrukor i skojiga former, liksom grafiska mönster. Men vi kommer också att få se en mer minimalistisk värld, som hämtar sin inspiration från oceanen samtidigt som den bjuder på koppar, trä eller plast.

Färgerna i Colourful Spirit är passionerat röda, i nyanser från bordeaux till cerise, och de tillför därmed både värme och starka känslor till trenden. Vatteninspirerade färger som ljusblått och mintblått skapar balans.

Colourful_Spirit_Sansevieria_cylindrica_02 fr Floradania vårtrend

Sansevieria cylindrica, pinnlilja är en växt med ovanliga blad och ovanligt växtsätt som passar in i den minimalistiska stilen. Låt alltid jorden torka upp lätt  mellan vattningarna. Vintertid vattnas sparsamt och med mycket svag näring i vattnet en gång i månaden. Mycket lättskött växt med mycket små krav. Kan blomma med små, vita blommor i ax.

Bilder från FloraDania