Vilket brak!

På floristutbildningen idag hade jag bett att få göra en tredelad kistdekoration . Jag la ut tre oasishållare Florette Petit, och började sätta dit grönt, men efter ett tag protesterade ryggen så vi höjde upp kistlocket som jag arbetade på. Det låg lite ostadigt på ett bord, men man hoppas ju på det bästa.

3delad kistdekoration början

Jag hade kommit mer än halvvägs i mitt arbete när locket behagade att tippa – upponer med alla blommor under : långa liljor, vackra rosor, chryss o kalanchoe! Oasisen blev rätt mosad och en del blommor knäcktes, men det var bara att ta nya tag. Jag har kapat ner en del och satt i lite extra rosor, så den blev någorlunda klar ändå. Otroligt tåliga blommor, men jag gissar att när jag kommer till skolan imorgon har en del börjat vissna då blommorna har så lite oasis att suga vatten ur.

3delad kistdekoration (8)

Jag har med flit blandat varma och kalla färger, för att testa gränserna. En del säger att det inte går, men med dominans på antingen varmt eller kallt funkar det mesta. De varma mörkgula ranunklerna mot kallbleka ljuslilarosa rosor är en spännande kontrast. Även de ljusgula chryssarna och lila limonium drar mot det kalla, medan de gula liljorna är varma. Mättat knallrosa kalanchoe och strån binder ihop. Ljusa pastellrosa, exempelvis är kallare än en mättad mörkare rosa. Om den drar mot lila och blått känns den kallare.

3delad kistdekoration ranunkler

3delad kistdekoration ljuslila rosor

2 reaktioner på ”Vilket brak!

  1. Inger Cesar

    Visst är det lite spännande när man med känsla blandar på det viset!
    Blev fint tycker jag, hoppas blommorna är fina trots fallet (:D

    1. Monica Söderström

      Tack! Tänk att de flesta blommor stod faktiskt upp i morse, men nu är allt plockat isär och min a floristdagar är slut för denna gång. Efter påsk hoppas jag kunna återvända några dagar till.

Kommentarer inaktiverade.