Annorlunda och stilren!

En begravningskrans brukar man hänga upp bredvid kistan, men denna läggs istället direkt på golvet. Liljorna som jag valde som huvudblomma fick sätta stilen. Jag valde bara vita blommor och mer sparsmakat än jag gör i vanliga fall. Inte mitt personliga förstahandsval, men visst är det vackert med bara vitt!

Liggande begravningskrans m liljor, rosor, anastasia solidago o texasgräs (3)

Blommorna utgår från två olika ställen och sitter i oasis som jag täckt med släta blad och fäst med vita floristnålar, som också finns lite här och var som dekoration. Blommorna är inte så många till antalet vilket gör att det går att hålla ner priset, utan att pruta på kvalitén.

Liggande begravningskrans m liljor, rosor, anastasia solidago o texasgräs (5)

De två rosorna längst fram är bara nålade fast och måste sättas i samma dag kransen ska användas. Om jag hunnit skulle kronan på verket blivit några orkidéklockor satta i vattenrör längst upp.

Men det gick i alla fall bättre idag än i går- inget brak, alltså!

 

3 reaktioner på ”Annorlunda och stilren!

 1. Anonym

  Dessa typer av begravningskransar har jag sett öka på senaste tid… Vet inte riktigt vad jag tycker om dom. Kransar i allmänhet tycker jag blir som ett magert utseende mot andra uppsättningar, mest bara gröna blad, om det inte är kransar med mkt blommor. Sen tycker jag kransar ska vara just de dom heter, kransar… Fast det där är väl mkt tycke och smak. Huvudsaken är ju att dom anhöriga är nöjda.
  Fördelen med den här typen är väl ändå som du skriver, att det går att hålla ner priset en aning.
  Mvh

  1. Monica Söderström

   Ja kransar är väl inte min favorit heller, men har ett fint symbolvärde. De ska spegla evigheten därför får man inte dölja öppningen med blommor. Och det går ju att göra riktigt kreativa och vackra med blommor. Om du söker på “begravningsblommor med variation” kan du se en som jag var nöjd med.

   1. Anonym

    Sökte på begravningsblommor med variation, och jag förstår att du var nöjd med den! Det är den varianten på krans jag hellre skulle valt om jag var i behov av en krans till begravning.
    Men det är som jag sa, huvudsaken att dom anhöriga är nöjda, sen får folk tycka vad dom vill.

Kommentarer inaktiverade.