Vinn Årets trädgårdsbok 2018!

En gedigen innehållsrik bok är Skogsträdgården – odla ätbart överallt av Philipp Weiss och Annevi Sjöberg. Nu kan du vinna den fantastiska boken! Längst ner i inlägget finns info om det. Boken beskriver hur man på naturens villkor kan odla så mycket ätbart som möjligt på den yta man har tillgång till. Med lövskogen som förebild, som sköter sig själv, och med växtlighet i olika skikt på hela odlingsytan blir det maximalt med utbyte på ett enkelt sätt. Boken passar väl in i trenden att vilja odla sin egen mat och veta vad man lägger på tallriken. Författarna talar till stor del av av egen erfarenhet och redovisar en omfattande research av vetenskapliga artiklar, böcker och rapporter.

Förutom ingående beskrivningar på allt från jordkvalité till skötsel finns ett stort register på över 350 olika härdiga ätliga växter. Alla presenteras med förslag på användning. Träd, buskar och andra fleråriga växter. Författarna odlar själva i zon 4-5 så deras erfarenhet är värdefull speciellt för oss här i norr. Trots att jag redan har många fruktträd och bärbuskar hittar jag många nyheter jag inte hört talas om som verkar spännande. Och så måste jag börja testa mina ätliga perenner! Bokens 450 sidor tar sin tid att läsa, men man kan lika gärna ha boken som uppslagsverk. Kul med en del inte helt vanliga recept, exempelvis koka sirap av björk- eller lönnsav, knäckebröd med ekollon, lindblad till sallad, havtornsoxymel mot förkylning. Synd att en hel del stavfel smugit sig in i boken, men det torde rättas till innan det är dags för nästa upplaga, för den första uplagan torde sälja slut fort…

Nu kan du vinna boken! Klicka bara på fliken Tävling eller klicka på länken HÄR och svara på en enkel fråga. Bland alla som svarat rätt drar jag en vinnare. Tävlingen avslutas söndag 13/1-19 kl 20.00.

2 reaktioner på ”Vinn Årets trädgårdsbok 2018!

  1. Agneta Landelius

    Hej. Bor invid skogen och har en underbar tomt med stora förutsättningar men saknar dock själv förmågan att åstadkomma något underbart även om jag har en bra bok att titta i. Finns det någon att anlita som inte kostar för mycket som har kunskap och även kan göra jobbet? Tacksam för råd. Skulle älska att själv delta men min RA hindrar tyvärr och maken har många andra prioriteringar. Han skulle säkert själv delta om jag anlitade någon. Mvh Agneta brist på gröna fingrar men ännu grön syn.

Kommentarer inaktiverade.