Vinn boken Trädgårdens glasade rum! Vinnaren hämtar boken!

Peter Englander, känd från bl a TV, kom med en ny bok ifjol. Han är specialist på att odla på “medelhavsvis” i Sverige. I Trädgårdens glasade rum får vi tips på många olika sätt att bygga för en varmare och skönare tillvaro både för människor och växter. Han lotsar på vägen mot beslutet att välja uterum, orangeri eller växthus. Många exempel och bilder och som alltid får Peter med mycket humor i sina texter. Man skulle kunna läsa boken bara för nöjes skull. Och som alltid, blir jag så nöjd när även råden för att odla i norra delen av Sverige kommer med. Ett litet aprikosträd tycker han att alla borde få ha och ger handfasta råd för planteringen i växthuset, eller för den del i kruka och sedan råd för vinterförvaringen. Och han påpekar att det allra bästa är att plantera i sand om man har ett kallt klimat. Precis som jag gör då. Och att odling i växthus förbättrar med två zoner. Inte alltid sydliga skribenter har koll på hela landets villkor och möjligheter. Tummen upp för Peter!

Pergola av armeringsjärn och hur man frösår ett eget granatäppelträd var andra idéer jag föll för, bland många andra. En inspirationsbok för den som vill förbättra sin utevistelse är detta, helt enkelt!

Nu kan du vinna boken om du svarar på en enkel fråga. Läs under fliken Tävling. Observera att boken skickas inte utan vinnaren hämtar hos mig i Själevad, Örnsköldsvik eller Nordingrå! Tävlingen avslutas torsdag 27/2 2020 kl 21.00.