Visst är pelargoner söta

Ja en del är söta i alla fall. Jag inte stormförtjust i pelargoner, men den här lilla näpna rosenpelargonen är det lätt att falla för. Jag har fått den så namnet vet jag inte. Någon av er läsare kanske kan hjälpa mig! Den här har jag många plantor av så nu när jag ska beskära blir det många sticklingar över. Är du intresserad så var med i tävlingen! Läs under fliken “Tävling”.

Rosenpelargon ljusrosavitt ljusgrönt

Rosenpelargoner gillar inte mycket regn i kronbladen, då ruttnar blommorna, så bäst är en plats under tak eller inomhus. Annars lyckas jag inte alltid så bra med pelargoner, troligen för mycket vatten ibland. Är det någon som har tips tar jag gärna emot. Det finns alltid mer att lära.

2 reaktioner på ”Visst är pelargoner söta

 1. Anonym

  Jag jobbade ett tag på en handelsträdgård. Ägaren som var en mkt kunnig man odlade mkt pelargoner, eftersom det gick hem väldigt bra hos äldre damer. Jag tyckte alltid att han odlade pelargoner så torrt, men han menade på att pelargonerna behöver torka för att utvecklas bra och ge bra med knoppsättning. Det är något jag har tagit med mig ifrån honom. Har även odlat pelargoner i U-jord, och där brukar de utvecklas ganska bra. Man bör dock helst välja jord som är anpassad för pelargon, då man får maximalt ut av plantorna. Mår plantorna bra, får man mer blomning också.
  Men det finns nog ingen värre blomma, så illaluktande!
  Mvh

  1. Monica Söderström

   Tack för råden Anonym, ja jag får jobba på det där med mindre vatten. Visst luktar dom för starkt, kanske därför jag har en viss motvilja!

Kommentarer inaktiverade.