Följ med in i vitsippeskogen!

Den vilda naturen bjuder på så fin blomning slag i slag under våren och försommaren. Tur för den som inte har en trädgård – och för oss med trädgård för den delen. Jag minns från barndomen i Näsänget i Nordingrå hur jag längtade efter de första blåsipporna. Jag smög till grannens tomt där de första brukade titta fram inunder en gammal gran.

Naturens egen design med vitsippor som matchas av björkarnas vita stammar med svarta stänk. Och till det en härlig vårgrön färg.

Sedan kom vitsipporna. Såklart man plockade buketter. Sommaren är sen i år så de är fortfarande i blom i skuggiga lägen.

Nu ser jag fram emot liljekonvaljerna. I soliga lägen börjar de slå ut. Då minns jag alla skolavslutningar, när jag på morgonen gick till mitt eget ställe och plockade en bukett till fröken. Jag gick i en byskola, bara 1 km hemifrån. Det var på den tiden det bodde många familjer med barn i Nordingrå, så det var en skola, en affär och ett bönhus i många av Nordingrås 52 byar. Så är det inte längre, men nu liksom då, fortsätter de vilda blommorna att glädja vintertrötta ögon.