I hjärtat av Höga Kusten, Nordingrå, hittar vi våra smultronställen. Igår var vi till naturreservatet Rotsidan med sina stenhällar som slipats av havet i årtusenden.
Vid en av de välordnade grillplatserna uppe mot skogskanten tillagade vi en fin middag värdig en pingstafton. Grillad älgfilé och halloumi med egen tomatchutney. Hemgjord syrlig havtornsmarmelad på salladen ersätter vad helst man kan köpa. Och ett glas alkoholfritt bubbel till det.
Den soliga pingstdagen satt det perfekt med en båttur till ´Gamnolvika´, en långgrund vik på norrsidan av Nordingråhalvön. Båtturen gick förbi Mjällomslandets stugor och sjöbodar.
På böljan den blå!
Längst in i viken var det alldeles vindstilla, solen stekte och faktiskt var vattnet inte iskallt.
´Gamnolvika´ har en fin sandstrand, möbler där man kan inta sin matsäck och i en kallkälla kan man hämta det godaste vatten som finns enligt en gammal man som kom förbi och skulle ut och fiska. Ända sedan han var barn hade källan funnits där, ja, kanske längre. Han tyckte vi skulle ta hem vatten och jämföra. Ja, nästa gång gör jag det.
Fin sandbotten och mycket långgrunt gör stranden till ett bra ställe för mindre barn. Någon kanske vill ha översättning av ´Gamnolvika`. På rikssvenska skulle det bli Gamla Norrviken. Inte konstigare än så!
Vilken vackert mönster i vattnet! Nog finns det mycket att se och uppleva i närområdet. Vi i Höga Kusten behöver då inte åka långt för semester!
Tack för en trevlig utflykt! Så vackert du har runt dig!
Blåare än blått skulle jag vilja säja! Att blått är min favoritfärg tror jag inte längre är någon större hemlighet,hi,h.
Och vilken god mat! Älgkött, låter verkligen exotiskt för mig,underbart!
Ha det bra!
Makalöst vackra bilder Monica! Så fulla med ljuvlig sommar!
Ha en fin dag!
Anita