Vandaorkidén är i knopp!

Vad spännande när Vandaorkidén kommer med knoppar varje höst. Den tjusigaste orkidén jag vet! Stora mörklila blommor. Den är en dyrbar skönhet, men jag hittade den till ett överkomligt pris för några år sedan.

Wandaorkidén har lovande knoppar
Vandaorkidén har lovande knoppar

Jag hade hört att den var svårskött på det viset att man måste passa den varje dag med duschning då rötterna hänger fritt. Istället låter jag den stå med rötterna i ljummet vatten i 30 minuter varje vecka. Och duschar bara ibland. Den behöver mycket ljus så skålen får stå på spegelglas för att reflektera ljuset. Dessutom har jag monterat in lysrörsarmaturer som kompenserar det dåliga vinterljuset.

Wandaorkidén behöver mycket ljus
Vandaorkidén behöver mycket ljus

Fram mot jul torde den stå i blom, då kommer här vackra bilder.

3 reaktioner på ”Vandaorkidén är i knopp!

Kommentarer inaktiverade.