Wienersnurror med äpple och mandelmassa

En del av höstens äpplen som jag inte förvarat tillräckligt kallt hade skrumpnat i skalet, men så bra ekologiska äpplen vill jag ändå inte kasta så jag letade reda på ett lockande recept. Att döma av gästernas kommentarer blev det riktigt gott. Det tyckte jag också. Så det receptet måste sparas. Och var gör man det bäst – jo på sin egen blogg! När jag ska baka eller laga mat söker jag ofta på min egen blogg.  Du vet väl att du kan söka i rutan längst upp till höger, ex på ingrediens, eller snabbt, nyttigare, en särskild växt du vill läsa om osv… Bloggen har varit igång i snart 3 år, så det börjar finnas mycket att läsa.

Wienersnurror med äpple

Receptet:

Wienersnurror
12 st 250 gr i 12 minuter

2 stora äpplen (jag använde 6 st då hemäpplen är mindre)
150 gr riven mandelmassa
1 tsk mald kanel
1,5 dl hackade valnötter
1 rulle smördeg (ca 250 g)

1 ägg till pensling

Glasyr av 1 dl florsocker coh 1,5 msk äppelmust el äppeljuice

Rulla ut smördegen på en lätt mjölad bänk eler skärbräda, dra av papperet och strö på mandelmassa och det mesta av nötterna. Skala äpplena, kärna ur och riv dem grovt. Fördela äppelrivet över och strö på kanel. Rulla ihop från långsidan med hjälp av en lång stekspade. Skär i 2 cm skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på nötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna lite. Rör ihop glasyren och ringla över snurrorna. Serveras ljumma, gärna med glass eller grädde. OM något blir över går det att frysa in…

2 reaktioner på ”Wienersnurror med äpple och mandelmassa

Kommentarer inaktiverade.