7 meter rosa

Längs hela västerväggen blommar det i rosa. Chockrosa är ett passande ord då det blev oerhört mycket blomning på samma gång. Det kyliga vädret gör att blommorna inte vissnar i första taget, till och med en buskpionblomma klarar sig fortfarande medan fler och fler blommor av olika slag slår ut.

Kinesisk buskpion

Riktigt chockrosa är Rosa moyesii ´Marguerite Hilling´. Så otroligt blomrik och eftersom den är så härdig har inga skott frusit heller. Sedan fick den så klart en rejäl dos gräsklipp på försommarn och dessutom hönsgödsel så att den orkar att blomma. En superbra rossort som brukar vara helt översållad av blommor, man kan se vissa likheter med de bilder som en viss firma Bakker brukar ha i sina kataloger, fast jag tror att de bilderna är fejkade…

Rosa moyesii Marguerite Hilling

Under pionerna som ännu står i knopp blommar den gamla ljusrosa alunroten. En riktigt bra, tålig sort som jag fått någonstans.

Rosa alunrot

Där finns också den mörkröda stjärnflockan, Astrantia major ´Ruby Wedding´ som med sina skiftande nyanser kompletterar det rosa.

Stjärnflocka Astrantia major ´Ruby Wedding´

Rosenkragen Tanacetum coccineum har jag i två nyanser. En tacksam perenn som blir större och större rugge för varje år och är jättefin i buketter. Liknar ju snittblomman Germini.

rosenkrage, Tanacetum coccineum

Den kanadensiska rosen ´Therese Bugnet´ har delvis haft sin bästa blomningstid men återkommer hela sommaren med nya blommor. En supertålig buskros som här blivit 2 meter hög  och minst lika bred. Stora doftande blommor.

Ros Therese Bugnet

Sist men inte minst blommar fortfarande det lilla trädet rosenhagtorn, Crataegus x media ´Paul´s Scarlet´ med knallcerise dubbla blomklasar.  Alltid populär om den blommar vid trädgårdsvisning. Den beställdes vid det sista besöket här om dan och det ser ut som att det ska ordna sig. Vi ska kunna få hem mer växter i slutet av juli, så beställ om du önskar något speciellt. Bästa päronträdet ´Suvenirs´ som många fler ville ha, än vi hade träd i våras, kommer också hem. Vill du vara med på tåget denna gång så reservera genom att skicka ett mail!

Rosenhagtorn Pauls Scarlet