Amaryllis med långt liv

De amaryllis jag planterade först blommar fortfarande, fast julen snart är över. Dessa har en så mörk röd mättad nyans att de är en fröjd att se. De tomteröda som säljs billigt före jul och drivs upp i parti och minut tycker jag inte om efter nyår.

Amaryllis ´Royal Velvet´

Jag väntar fortfarande på mina tre aprikos amaryllis, de har stått still, troligen på grund av för låg värme. I vår stuga är värmen ojämn, men nu har jag flyttat krukorna till framför luftvärmepumpen, så knopparna börjar visa sig så smått. Kan bli fint med den färgen efter jul.

Julblommorna håller ut

Alla lökarna kommer från Dutch Grown. Mycket stora och fina så jag prövar att spara dem till nästa jul. I somras satte jag ner några lökar i växthuset, där de växte och trivdes. Enkelt att sköta då jag ändå regelbundet vattnar tomatplantor mm.

Härlig mörkröd amaryllis!

En reaktion på ”Amaryllis med långt liv

Kommentarer inaktiverade.