Amerikanska jordnötscookies – salta och mjuksega!

Amerikaner kan det där med kakor, säga vad man säga vill. Och kakor med jordnötssmör känns extra “Amerika”. Jag håller på med ett inlägg om vår härliga resa till Niagarafallen så nu passar det bra att äta cookies. Bara jag lyckats redigera videon kommer inlägget. De amerikanska cookiesen är lämpliga att äta en halva i sänder men dessa gör jag inte så stora. Fast 20 kakor blir det ändå inte riktigt för degen är så god… Vill du testa mera goda kakor med amerikansk inspiration titta HÄR.

Salta jordnötscookies

Jordnötscookies 20 st 200 gr 8-10 min

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 dl farinsocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 dl jordnötssmör
 • 1 ägg
 • 2 3/4 dl vetemjöl
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk bakpulver
 • salta jordnötter

Blanda ihop smör, farinsocker, vaniljsocker och jordnötssmör. Enklast med mixerstaven. Rör ner ägget och vetemjöl blandat med bakpulver och salt.

Rulla till bollar och tryck fast lite jordnötter. Grädda ca 8 minuter i mitten av ugnen på smord plåt. Kakorna ska vara lite mjuka. Förvaras i tät burk.

2 reaktioner på ”Amerikanska jordnötscookies – salta och mjuksega!

 1. Mums, låter jättegott!
  Jag har lite jordnötssmör kvar i en burk sedan jag gjort sataysås, så jag har nästan alla ingredienser, förutom jordnötterna som nu står på min inköpslista för handel nästa vecka.
  Ha det bra!

Kommentarer inaktiverade.