Amerikanska pannkakor LCHF till brunch

Det blev sen frukost idag då mannen med maskinerna kom hem sent i natt, efter att ha köpt en ny bil i Skövde. Nja, inte helt ny men ny för oss, menar jag. Dessa pannkakor serverade med kvarg och egna bär från frysen var både gott och mättande. Mascarponen, äggen och kvargen innehåller mycket protein och fett kommer från mascarpone och äggen. Fiberhusk innehåller massor av fiber och bären bidrar med lagom lite kolhydrater.

Amerikanska pannkakor LCHF

Amerikanska pannkakor 2 port

200 gr mascarpone
1 msk sukrin, sötin el annat sötningsmedel (kan uteslutas)
1/4 tsk vaniljpulver, äkta
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl fiberhusk
lite salt

Värm mascarpone försiktigt i micron så den blir flytande, låt svalna om den är varm och vispa ner äggen och övriga ingredienser. Låt svälla en liten stund och grädda små pannkakor i en stekpanna med smör. Om smeten sväller länge måste man bre ut smeten i pannan så inte pannkakorna blir för tjocka. Den som vill ha mer fett öser på med smör och grädde istället för kvarg. Efter behag. Gott i alla fall, pannkaka på vetemjöl behöver man inte längta efter!